Tänään on ollut oikein hyvä päivä, vaikkei siihen (vielä) ole kuulunutkaan juuri käsitöitä. Aamulla heräilimme rauhassa, laitoin croissantit (sellaisesta putkesta pullautettavasta taikinasta) pellille ja uuniin sekä kahvin tippumaan. Kun herkut oli nautittu ja lehti luettu, avokki painui vielä hetkeksi pötköttämään ja minä suuntasin lueskelemaan suosikkiblogieni uusimmat päivitykset.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Seuraavaksi suuntana oli kaupungin keskusta ja siellä järjestetty PoroFeria eli yhdistettynä saamelasta kulttuuria ja flamencoa markkinahengessä. Torille oli pystytetty kotia, joissa oli näytillä ja myynnissä kauniita saamelaisia käsitöitä sekä poroa monissa muodoissaan. Ihka eläviä porojakin siellä oli ja lapset ja lapsenmieliset pääsivät niillä ajelemaankin..Ainakin yhden kodan kirjoneulelapasia olisi ilokseen katsellut paljon kauemminkin. Torin vieressä sijaitsee kirjasto, ja siellä on parhaillaan vanhojen kirjojen poistomyynti. Ostoskoriin eksyi Maggie ja Morgan Wallinin kirja Neulo ja ompele lapselle vuodelta 1982 sekä muutama ruotsalainen ruokalehti. Tuon kirjan kuvitus kai sykähdytti jotenkin sydäntä, kun se niin hyvin jatkoi samalla linjalla kuin viime viikonloppuna ihailemani avokin ja veljessarjan lapsuuskuvat 80-luvun alusta. Näistä ostoksista selvittiin kahden euron kolikolla. Hieman enemmän kukkaronnyörejä avattiin kauppahallissa, josta mukaan lähti hiilisiikaa ja rieskaa.

 

Kahvilassa nautittiin myös herkuista ja pohdittiin mitä viikonloppuna kokattaisiin. Avokki lähti tekemään mutkan töissä ja minä jäin nauttimaan vielä kahvilan hyvästä lehtivalikoimasta. Ruokakaupan ja kukkapisteen kautta suuntasin kotiin, ja arvatkaapa kenen nimikkoleivokset tulivat juuri uunista ja tekivät tilaa valkosipuliperunoille.

 

Calorimetry muuten valmistui jo eilen. Periaatteessa se on ihan kiva, mutta jotenkin se on muilla näyttänyt paljon hienommalta. Kai minun pään mallini on jotenkin erilainen, kun se jää niin kovin otsalle ja näyttää vähän kököltä silmälasien kanssa. Ja mun korvatkin on niin suuret, että se hädin tuskin peittää ne J. Kaiken lisäksi kävin täällä katsomassa miten hieno ajatusketju oli lähtenyt liikkeelle samaisesta pään lämmittimestä.

 

Mukavaa lauantai-iltaa kaikille, illallinen kutsuu.

 

P.S Kyllä, viikonloppuisin meillä syödään paljon ja hyvin, joten anteeksi tämän postauksen ruokapainotteisuus vaikka kyseessä onkin käsityöblogi