Uusi Moda löytyi lehtihyllystä puoleen hintaan ja lähti sairaanhoitajaa leikkivän bloggaajan mukaan viikonloppuna. Pitäähän sitä olla jotain vastapainoa tuollaisellekin tehtävälle. Modassa olikin melko monta mallia, jotka miellyttivät silmää ja pyysivät päästä toteutumisen asteelle. Mikään omista suosikeista ei kuitenkaan tuota etuoikeutta saanut.

Sen sijaan koukulle pääsi äidin toiveesta malli 6 eli roosa pikkuhuivi. Ei kuitenkaan roosana vaan tällaisena hempeän vaaleanvihreänä, onko tuo nyt sitten sitä omenaa vai lehmusta, viisaammat kertokoot.

431502.jpg 

Tämän työn valintaan oli useampiakin syitä. Ensinnäkin äidillä oli taannoin syntymäpäivä, enkä vielä ole antanut hänelle mitään lahjaksi. Toinen hyvä syy oli se, että olen halunnut kokeilla tuota bambulankaa, mutten tohdi aloittaa siitä suoraan mitään suurta työtä, jonka ufoutumisriski on korkea. Kolmantena syynä voitaisiin pitää sitä, että virkkaan suhteellisen harvoin, mutta olen sitä mieltä, että sitäkin taitoa kannattaa ylläpitää.

Millaisia mietteitä lanka ja työ ovat sitten tähän mennessä herättäneet, kun neljästä kerroksesta kaksi on valmiina? No, värivalikoima on melko pliisu. Jos et pidä pastelleista ja valkoinen ja beesi ovat mielestäsi liian vaaleita tai tylsiä, jäljelle jää ainoastan tumma ruskea. Näin ainakin täällä lähi-Prismassa. Langan tuntu on kyllä ihanan pehmeä. Mutta aloittaessani virkkausta muistin miksi yleensä välttelen lankoja joissa on puuvillaa. Saan aina eroteltua osan niistä säikeistä "ulos silmukoista", joka tietysti näkyy jäljessä. Lisäksi lanka alkoi purkautua, kun varomattomasti kiskaisin langanpäästä. Malli on kyllä toistaiseksi ollut mukava. Heti ensi alkuun pääsin opettelemaan kaksi uutta silmukkaa, ja kun ne riittävien kertausten jälkeen ovat hallussa pääsen leputtamaan aivoja vanhojen tuttujen kiinteiden ja ketjusilmukoiden pariin.

Tuomio: Virkkaaminen on oikeastaan ihan mukavaa, jos ei tarvitse jyystää kilometritolkulla pelkkää kiinteää silmukkaa. Lankaa saatan tulla käyttämään jossain vastaavissa pikkutöissä, mutta en ehkä missään suuremmassa.