Odotettu yllätys, eli toukokuun SNY -paketti oli tänään noudettavissa lähimmästä postista. Postimies oli ollut kovin laiska, koska ei ollut viitsinyt kivetä ylös portaita soittamaan ovikelloa. Juuri eilettäin postin täti sanoi, että yleensä yrittävät myös sitä konstia jos kirje/paketti ei mahdu laatikkoon. Ajoitus ei olisi voinut olla parempi, nyt en miettinyt ihan koko päivää sitä, miten elämämme romahti vuosi sitten.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Hain siis jännittävän, tummanvihreään paperiin käärityn paketin postista ja maltoin vielä käydä kaupassakin. Bussipysäkillä paketti alkoi kuitenkin poltella kassissa, joten pakkohan sitä oli hiukan alkaa jo purkamaan. ja bussissa sitten availin vähän lisää.

 

Voi, mikä ihana lankapaljous laatikosta kurkkasikaan. Kotiin päästyäni tutkin laatikon perusteellisemmin.

 

610839.jpg

Päällisin puolin näyttää tältä.

 

 

610844.jpg

Ja tässä vähän yksityiskohtaisemmin...

 

Salainen ystäväni paljastui Naksuksi, minulle aivan uudeksi tuttavuudeksi. Ja nuo langat, ne eivät olleetkaan ihan sieltä tavallisimmasta päästä, vaan ihka aitoja kiinalaisia. Värit toistuvat luvattoman huonosti, mutta tuo pätkävärjätty 100 % villa on ihan juuri minun näköistäni, vihreää, valkoista ja hitunen ruskeaa. Sormet oikein syyhyävät päästä kokeilemaan, miten värit muotoutuvat neuleessa. Aivot alkoivat heti kehitellä langalle käyttökohdetta syksyn varalle. Pienempi kirkkaan ruohonvihreä kerä on (muistaakseni) 80 % akryylia ja 20 % villaa. Se on aika ohutta. mutta luulen, että saatan kokeilla sitä vaikka kaksinkertaisena kesäkassiin tai jotain. Varastosta pitäisi myös löytyä melko lähellä tuota vihreää olevat kesätennarit… Määrätkin olivat huikeat, pätkävärjättyä lankaa on kaikkiaan 300 g ja tuota toistakin on 225 g.

 

Tuo pussukka kuvassa on uskoakseni Naksun itsensä virkkaama, ja pitää sisällään ompelutarvikkeita. Se on kätevä pitää mukana ja koskaanhan ei tiedä milloin neulaa, lankoja, saksia ja mittanauhaa tarvitaan. Neulat ovat kätevässä muovikotelossa ja mittanauhassa on sekä sentit että tuumat, käytännöllistä jos ei jaksa laskea ulkomaalaisen ohjeen mittoja senteiksi. Kaunis korttikin paketissa oli, mutta ilmeisesti kotitonttumme tai -kummituksemme tarvitsi sen soppensa seinälle koristukseksi. Muutakaan selitystä en keksi sille, että onnistuin hukkaamaan sen täysin löytämättömiin n. 10 metrin matkalla keittiöstä makuuhuoneeseen. Onneksi sentään ehdin lukea sen, olisihan ollut noloa, jos en olisi voinut edes kertoa keneltä olen paketteja saanut. Ja yleensähän nuo hukkuneet tavarat sitten löytyvät jälkeenpäin yllättävistä paikoista. Pitäisiköhän mennä tutkimaan kylpyhuone tai jääkaappi?

 

KIITOS KIITOS KIITOS! Olit oikein loistava salainen ystävä.