Otetaanpa heti toinen postaus perään. Tätä on nimittäin kirjoitettu jo päiviä, mutta pikkuneiti ei pidä bloggaavasta äidistä ;).

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Onpa mukavaa saada välillä jotain valmiiksi. Eli tämä jo huhtikuussa 07 (muistaakseni) alkunsa saanut torkkupeitto ystävälle on viimein valmis. Kesällä oli liian kuuma sen neulomiseen ja sitten syntyi neiti. Ihan jouluksi en ehtinyt vaikka tuota automatkoilla tikuttelinkin. Siinä olikin hommaa, kun käänteli suurta myttyä pienessä tilassa ja mohairin karvoja kulkeutui kaikkialle autossa. Niinpä sitten laitoin peiton postipaketissa kohti Turkua.

1210772.jpg

 

Peitto on neulottu kahdella langalla, Hjertegarn Milanolla ja Filatura di Crosa Multicolorilla. Jälki on mukavan muhkeaa. Mallina peitossa on Fifi 2 Ullasta. Mittaa kertyi pingoittamattomana n. 110x125 cm. Toivottavasti on tarpeeksi suuri. Valitettavasti kuva on talvisen sumea ja värit latistava.

 

Automatkailu, mummolakäynnit ja neidin huima melkein 4 kk:n ikä ovat taanneet tälle äidille sentään jonkin verran neulomisaikaa, vaikka melko hidasta touhu onkin. Tällä hetkellä puikoilla ovat miehen tilaamat lapaset. Olen kahtena edellisenä vuonna tehnyt hänelle harmaat hannunvaakunalla koristellut lapaset. Tänä vuonna väri vaihtui vaaleanharmaasta tummanharmaaseen ja kuviopalmikonkin vaihdoin omavaltaisesti, ettei käy tylsäksi. Toinen lapanen on jo melkein valmis ja toistakin on jo hiukan aloitettu. Vielä nämä valmistuvat ennen kuin paukkupakkaset saapuvat.

 

Neuleinto on muutenkin palannut, toistaiseksi kuitenkin ajatukset ja toteuttamista toivovat ideat laukkaavat vielä nopeammin ajatuksissa kuin puikoilla. Langan ostamista neulomisajan vähyys ei kuitenkaan estä, ikävä kyllä. Olimme koko perheen voimin kaupungilla viime viikonloppuna ja pääsin karkaamaan hetkeksi. (Ihan luvan kanssa kuitenkin.) Kävin tutustumassa paikallisessa nappikaupassa, joka oli vaihtanut omistajaa. Liike vaikutti aiempaa avarammalta ja peräseinälle oli ilmestynyt lankahylly. Hyllystä puolestaan löytyi lankoja joita ei ennen ole Oulusta saanut, mm. Rowania ja Schoeller&Stahlia. Toivottavasti oululaiset neulojat ottavat liikkeen omakseen, niin lankavalikoima varmaan kasvaa ja vakiintuu. Itse ostin 200 g Rowanin bambulankaa, koska se oli niin ihanan pehmeää. Toivottavasti pidän sen neulomisesta enemmän kuin Novitan Bambun työstämisestä. Jotain pientä tyttöselle neuloutunee näistä vaaleanpunaisista ja valkoisista pallukoista. Kaiken huipuksi viikolla postista saapui tilaukseni uudesta netikauppatuttavuudesta eli Titityystä. Ihania lankoja, toivottavasti saan kuvattua niitä ensi viikolla.