Eli miehelle valmistunutta neuletta. Tekisin toki miehelle mielelläni jotain muutakin, mutta kun ei tuo käytä sukkia, eikä paidatkaan saa olla liian lämpimiä. Lisäksi on melkoisen kranttu mallien suhteen.

Mutta lapaset pitää neuloa joka vuosi. Kahtena edellisenä vuonna olen tehnyt kuvioksi hannunvaakunat, mutta tänä vuonna ajattelin vaihtlun vuoksi väännellä vähän toisenlaista kuviota. Ovat kuvassa vielä höyryttelmättä (niin kuin mun neuleet yleensäkin) ja näyttävät siksi vähän kapoisilta. Mutta ovat siis ihan sopivat suureen miehen käteen. Sekä kuvassa vilahtavat matto että viltti ovat muuten myös omin käsin tuotoksia jonkun vuoden takaa.

1302601.jpg

Malli: Alunperin joku Novitan lapasohje, mutta näihin laskettu silmukat vähän sinne päin vanhoista lapasista. Palmikkokuvio Suuresta käsityölehdestä 10/07 mallin 26 (palmikkomekko) palmikosta osa.

Lanka: 7-veljestä

Arpajaiskommenteissa minulta kysyttiin muiden suhtautumista käsitöihini ja niiden harrastamiseen. Olen siitä onnellisessa asemassa, että kaikki, jotka ovat tuotoksiani saaneet, ovat niistä pitäneet. Olenkin perheen ainoa neuloja ja pidän siskoni ja äitini sukissa ja muissa asusteissa, mikäli saan jotain valmiiksi asti. Miehen lapasia puolestaan ovat ihailleet myös työkaverit ja onpa joku heistä kommentoinutkin, että ei hänen vaimo vaan osaa/ tee tuollaisia... Ja minun mieltänihän myönteiset kommentit lämmittävät. Käsityöharrastusta läheiseni pitävät myös yleensä hienona, ainoastaan julkineulonta ja neuletapaamiset nostavat virneen huulille.

Tänään meillä olikin neuletapaaminen, jossa vaihdettiin myös ystävänpäivävaihdon paketit. En hoksannut ottaa kuvaa omasta paketistani Tuijalle, eikä Tuijalla ole blogia, mutta sisältönä oli oranssia soijasilkkilankaa, teetä ja suklaata sekä mittanauha. Minä puolestani sain illan suurimman paketin, kun Muoriska oli lähettänyt myös lupaamiaan kierrätystavaroita neidille. Ja mukana oli ihanaa vihreää Sandnes Alpakkaa sekä luomusuklaata. Nam ja kiitos!

Ja lopuksi vielä kaikille vauva-asioista kiinnostuneille kuva neidistämme. Kuvasta voi bongata myös ystävän tekemän vauvapeiton sekä käsityökorini. Huomenna on jo viisikuukautisneuvola. Niin se aika rientää. Saan jo neuloa joka päivä vähäsen, silmukoita, joskus jopa rivejä. Puikoille ovat hypännee Rowanin soft bamboot jotka muotoutunevat tyttöselle jakuksi... 

1302610.jpg