Taannoisille myssyviikoille en suinkaan osallistunut, mutta kesäkuun alun KIP-päivässä (josta muut oululaiset ovat minua lahjakkaammin raportoineet) aloin tekemään varastoihin kertyneestä ylipinkistä Samoksesta Ullan Ragdoll-hattua. Vähän huijasin aloituksessa, kun en osannut tehdä sitä niin kuin ohjeessa sanotaan. Ei vain älli riittänyt ymmärtämään miten sormen ympärille kiepautettuun lankalenkkiin saa neulottua silmukoita. Mutta ihan kiva hatusta silti tuli. Tylsin osuus oli i-cordin tekeminen. Yritin ensin tehdä sitä sny:ltäni Naksulta saamallani nyörinukella, mutta harjoittelu pitänee aloittaa jollain hiukan ohuemmalla langalla, että onnistuu.

666352.jpg

Samoksia riitti, joten jatkoin myssyilyä uusimmassa Ullassa olleella Blomma-pipolla.

666347.jpg

Mukavan helppo malli tv-neuleeksi. Liilassa pipossa on hiukan sovelletut kavennukset ja pinkissä sitten ne oikeammat. Nämä ovat kaikki menossa KIP-päivämme ja syksyyn asti jatkuvan hyväntekeväisyyskampanjamme kohteeseen Oulun ensi- ja turvakotiin. Noita lankoja jäi edelleen, joten ehkä väkerrän lisää myssyjä. Ensin kuitenkin lopettelen lahjoitus-Jengasta aloittamani kaulahuivin. Ja puuvillakammostani huolimatta otan jossain vaiheessa käsittelyyn oman osani lahjoitus-Cottonelloista.

Kannettavassa cd-soittimessani on viime päivinä pyörinyt äänikirjana Dan Brownin Meteoriitti. Sitä kuunnellessa on ollut sujuvaa tarttua saumojen ompelua ja nappeja vailla olleisiin ufoihin. Yksi vauvan nuttu ja haalarit siis saatu fufoiksi ja lapsen Palma-huppari on melko hyvässä vauhdissa.

666733.jpg

666734.jpg

Värjäyskurssikin sitten loppui, mutta innostus tuohon asiaan kyllä jäi. Olenkin tässä sunnitellut suuntaavani ostamaan isoa kattilaa ja liikuteltavaa sähkölevyä. Silloin voisin jatkaa harratusta juhannuksena miehen vanhempien luona. No, värjäyskasveja ainakin voisi silloin rauhassa kerätä jos ei muuta. Värjäyksen tiimoilta olisi näytettävääkin, mutta taidan tehdä siitä ihan oman postuksen myöhemmin.

Ja huomaattehan, yleisön pyynnöstä liityin viimein myös suomalaisten neuleblogien rinkiin, joten muutkin kun Rica voivat jatkossa jatkaa matkaansa blogistani satunnaisiin seikkailuihin.