Olette ehkä huomanneet, että meillä ei juurikaan ommella. Suoran sanottuna ompelukone on tainnut maata kaapissa melkein vuoden päivät käyttämättömänä. Siksi onkin varmaan vaikea uskoa, että sen jälkeen kun yläasteen käsityönopettajani oli saanut tapettua kaiken kiinnostukseni käsitöihin, ensimmäinen uusi kosketus niihin tapahtui juuri ompelukoneen kautta. Pienen hetken lukiossa ja sen jälkeen ompelin itselleni paljonkin, huolimatta siitä, että käytössä oli vanha ja välillä huonokuntoinenkin kone. Pikkuhiljaa ompelu kuitenkin väheni ja väheni. Vuonna 2001 sain mieheltä yhdistetyn joulu- ja valmistujaislahjan; uuden ompelukoneen. Taas ommeltiin jonkun aikaa melko innokkaasti, mutta sittemmin into on taas vähentynyt.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Loppuviikolla meillä kuitenkin nähtiin tällainen näky:

913371.jpg

 

Ompelukone oli päässyt kaapista vapauteen, mieleinen verhokangas löydetty ja rakkaan ystävän huovuttama neulatyynysydän valmiina käyttöön. Mutta mutta… neula ei suostu liikkumaan kuin tiettyyn pisteeseen ja siitä takaisin. Eihän sellaisella koneella mitään ommella. Kokeillaan kaikki (tai niin ainakin luulin) vipstaakit, mikään ei auta. Käyttöohje on hukassa.

 

Seuraavana päivänä kone pääsee huoltoliikkeeseen. Myyjän kanssa ihmettelimme vikaa. Sitten paikalle huudetaan huoltomies. Hetken katseltuaan ja tuumattuaan mies toteaa: ”Sulla on tämä vipu puolausasennossa, ei sen neulan silloin edes kuulu liikkua.” Mitäs neuloja siihen voi muuta todeta kuin nolona sanoa, että ”kappas, enpä huomannutkaan tuota vipua kokeilla. Jospa kuitenkin teetettäisiin vielä se huoltokin, kun ei ole taidettu konetta huoltaa sitten ostamisen”.

 

Oikeasti nolotti, ja huoltomies varmaan nauroi partaansa (liittykää vapaasti samaan joukkoon). Mutta nyt kone ainakin toimii oikein mukavasti, ja verhotkin roikkuvat jo ikkunassa. Luultavasti kone pääsee jatkossa kaapista vähän useammin ulkoilemaan.

 

On täällä neulottukin, ja yritetty saada valmista, dead line pukkaa päälle, mutta sitä sitten myöhemmin lisää.