Nimittäin neulomisesta ja siitä kertomisesta. Taas on yli kuukausi vierähtänyt ilman elonmerkkiä meikäläisestä täällä Blogistaniassa. Valokuvaaminenkin on lähinnä keskittynyt vauvaan ja muistikortti tuppaa olemaan koko ajan täynnä, eikä aika tahdo riittää sen tyhjämiseen koneelle. Mutta ei meillä oikeasti valiteta, niin mahtava lahja tuo pienokainen on.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Kun kädet ovat suurimman osan ajasta varattu pienelle, tosin jo monta senttiä ja grammaa kasvaneelle neitoselle, on äidin keksittävä korvaavia toimintoja. Niinpä postipoika kantoi laatikkoon Mags Kandisin kirjan Folk style. En usko, että kovin moni kirjan malleista tulee toteutetuksi ainakaan sellaisenaan, mutta ihan mukava inspiraatiolähde tuo kirja silti on. Kirjastosta puolestaan löytyi kaksi kirjaa, joihin en ole ennen törmännyt. Toinen niistä on Jean Leinhauserin ja Rita Weissin 100 Hats to Knit & Crochet. Niin kuin tällaisissa massoittain jotain tiettyä asiaa tarjoavissa kirjoissa yleensäkin, on malleissa muutama helmi ja aika paljon höttöä. Ehkä joku malleista pääsee jossain vaiheessa koristamaan pientä päätä. Mielenkiintoinen kirjastolöytö oli Barbara Albrightin kirja The natural knitter – how to choose, use, and knit natural fibers from alpaca to yak. Nimensä mukaisesti kirjassa on paljon tietoa erilaisista eläin- ja kasvikuiduista ja asiaa nimenomaan luonnonmukaisista materiaaleista. Lisäksi kirjassa kerrotaan yrityksistä, joista saa kirjassa käytettyjä materiaaleja. Ja tietysti niitä neulemallejakin kirjassa on. Muutama malli olisi ihan halukas hyppäämään puikoille näissä neulojan päiväunissa. Muutoinkin kirja on oiva luettava luomuintoilijalle. Suomesta ei taida saada luomulankaa…

 

Kirjojen lisäksi langatkin ovat lisääntyneet. Postitse saapui kotiin muutama lisäkerä valko-sini-liilakirjavaa Loftia, koska se ensimmäinen yksinäinen kerä oli hypännyt puikoille ja kaipasi kovasti kavereita. Nyt kolmaskin kerä on jo menossa, mutta sitä sitten myöhemmin lisää. Samassa paketissa saapui myös pari kerää ruskeaa Garnstudion Angora-Tweediä. Ne kuiskuttelevat jotain eleganteista palmikkokäsineistä, mutta tiedä sitten häntä. Eivät ole raukat vielä tarpeesi kauaa seuranneet tämän kotiäidin tyyliä, joka on aika kaukana elegantista.

 

Mutta tyylistä viis, tämä neuloja lähtee ihan kohta Oulun seudun neulojien pikkujouluihin, jee!

 

Edit: Vaihdoin sivupohjankin vanhaan tuttuun vihreään, tulee lämpöisempi olo :). Ja pohjajhan on piristysruiskeelta