Mies kävi Ranskassa ja äitini oli sillä aikaa minun ja pikkuneidin seurana. Samalla vietimme äidin syntymäpäivää kaupungilla humputellen, tosin syntymäpäiväsankari oli se, joka aukoi kukkaronsa nyörejä. Sen verran kuitenkin muistin juhlapäivää minäkin, että kaivoin ufolaatikosta esiin peukkuja vailla olleet pörrölapaset. Nämä ovat alun perinkin tarkoitettu äidille, mutta ufoutuivat sitten, kun oranssi pörrölanka loppui ennen peukaloita, eikä samaa lankaa enää löytynyt mistään. Koska tarkoituksenani kuitenkin on pikkuhiljaa irtaantua niistä ufoista, joita viime kesän fufoilu ei valmistuttanut, olin ostanut uutta, hieman eri sävyistä lankaa peukaloita varten. En vain ollut saanut tartuttua toimeen. Nyt sutaisin peukalot muutamassa hetkessä pikkuneidin leikkejä seuraillessani, eikä tuo väriero maailmaa kaada, vaikka erottuukin.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

1263609.jpg

Pörrölapaset muistaakseni Novitan ohjeella

langat: Novita Aino ja SchahenmeyerNomottan Brazil sekä toinen pörrölanka jonka vyöte nyt juuri kateissa.

puikot: 5,5 sukkikset

 

Meinasin ensin, että nuo on vähän hurjat äidille. Hän kun pääsee jo matkustamaan luoksemme eläkeläisalennuksella, mutta kuulemma hän on jo ylittänyt sen iän, jolloin välitetään siitä, mitä kanssaihmiset ajattelevat. Ja alun perinhän toive tällaisista lapasista tuli äidiltä muutama vuosi sitten, kun siskontyttöni saivat joululahjaksi vastaavat lapaset punaisina. Mulla vain on hiukan pitkät toimitusajat.

 

Hippusen nopeampaa toimintaa piti olla luvassa äidin nyt esittämän huivitoiveen suhteen. Puikoille hyppäsi varastoista On linen Linie 149 Rush oranssikirjavana (väri 0002 ja erä 9441) Aivottomana sitten tikuttelen 2o2n – joustinta. Mutta mutta… lankaa on vain 2 kerää ja yhdestä kerästä sain neulottua vain 55 cm. Niinpä huivista on tulossa vähän lyhyenläntä. Olisiko kellään lankalaatikkojensa nurkissa yhtä, vaikka vajaatakin kerää tätä lankaa? Siis On linen Linie 149 Rush oranssikirjavana (väri 0002 ja erä 9441). Olen tuon aikoinaan ostanut Vihreästä vyyhdistä. Ilomielin lähettäisin jotain sopivaa vastineeksi. Eikä langan tarvitsisi olla samaa värjäyserää. Salama teki näköjään tepposet ja ärhäköitti värejä.

1263620.jpg

 

Kävin äsken pitkästä aikaa nauttimassa kahvilaneulonnasta kera OuNelaisten ja olipa mukavaa tavata titä kaikkia pitkästä aikaa. Harmi vain, että jouduin lähtemään niin nopsaan pois.